Поліція викрила хакера, який створив шкідливий вірус для майнінгу

Поліція викрила хакера, який створив шкідливий вірус для майнінгу

Укрінформ
У Луганській області поліція викрили хакера, який створив і розповсюдив шкідливий вірус-майнер. 

Про це повідомили у ГУНП в Луганській області.

 "Слідчим управлінням спільно з Кіберполіцією Луганської області, за процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області викрито 20-річного мешканця м. Рубіжного, який, маючи навики у сфері програмування та роботи з комп’ютерним програмним забезпеченням, створив шкідливі програмні засоби, так звані віруси-криптомайнери", - йдеться у повідомленні.  

Починаючи з 2017 року затриманий здійснював їх розповсюдження на сторінках Всесвітньої мережі Інтернет, з метою видобування криптовалюти Monero (XMR) (т.з. майнінг), яка має свою номінальну вартість у разі обміну її на національну валюту України або національну валюту іншої держави.

Під час обшуку у зловмисника вилучено комп’ютерну техніку та носії інформації, велику кількість спеціальних програм для зламування електронних поштових скриньок та пошуку вразливих інтернет-сайтів, текстові документи з логінами та паролями від зламаних сайтів, лог-файли від шкідливого програмного забезпечення (стіллера), в яких зберігались крадені паролі від чужих облікових записів та переписки на хакерських форумах, де зловмисник продавав приховані майнери та стілери.

Читайте також: Кіберполіція затримала чоловіка, який знімав порно з 8-місячною донькою

Дії правопорушника кваліфіковані за ч.ч. 1,2 ст. 361-1 КК України, «Створення з метою використання, розповсюдження або збуту, а також розповсюдження або збут шкідливих програмних чи технічних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку», за що законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією програмних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-