Порошенко на фрегаті

Порошенко на фрегаті "Гетьман Сагайдачний" вийшов у відкрите море

Фото
Укрінформ
Президент у рамках робочої поїздки на Одещину ознайомився з ходом багатонаціональних навчань SeaBreeze-2018, а також вийшов у відкрите море на фрегаті "Гетьман Сагайдачний" .

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент на флагмані Військово-морських сил України фрегаті "Гетьман Сагайдачний" вийшов у відкрите море, де ознайомився з ходом перших тактичних навчань тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів. У складі групи в навчаннях взяли участь 6 катерів", - йдеться у повідомленні.

Участь у навчаннях беруть військовослужбовці 19 країн - членів НАТО та країн-партнерів: Болгарія, Великобританія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Індія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, ОАЕ, Польща, Румунія, США, Туреччина, Україна та Швеція, повідомляє прес-служба.

Робоча поїздка Президента до Одеської області/ Фото прес-служби

Зазначається, що під час навчань були відпрацьовані тактичне розгортання і атака умовного корабля противника у взаємодії з авіацією ВМС України.

вийшов у відкрите море на фрегаті "Гетьман Сагайдачний"

Водночас в АП зауважили, що головне завдання навчань SeaBreeze-2018 – набуття спроможності військовим командуванням ВМС України щодо планування та проведення морських операцій за процедурами та стандартами НАТО, а також підвищення рівня взаємосумісності частинами та підрозділами Військово-Морських Сил України з підрозділами країнами-членами НАТО та країнами-партнерами НАТО.

Проведення навчань сприяє покращенню співпраці і координації між країнами чорноморського регіону, відпрацюванню спільних маневрів у морі і на суходолі.

У 2018 році відзначається 21-а річниця з початку проведення навчання.

фото: прес-служба Глави держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-