У Зарваниці пройшла багатотисячна хода зі свічками

У Зарваниці пройшла багатотисячна хода зі свічками

Фото, відео
Укрінформ
На Тернопільщині триває Загальноукраїнська проща до Зарваниці, присвячена 1030-річчю Хрещення Русі-України та молитві за мир та цілісність України.

У ніч на 15 липня відбувся багатотисячна хода паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця появи Богородиці, повідомляє сайт Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ.

“Похід зі свічками розпочався біля парафіяльного храму Зарваниці, де зберігається ікона Матері Божої Зарваницької. Після Літургії, яку очолив екзарх Луцький Йосафат (Говера), вірні центральною вулицею села у супроводі оркестру співали пісню “Із Києва міста”. Відтак на чудотворному місці вдарили дзвони, а прочани наблизились до монумента, де Глава УГКЦ спільно з єпископами та священиками розпочав молебень до Пресвятої Богородиці”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло агентство, на Тернопільщині триває Загальноукраїнська проща до Зарваниці, де розташований Марійський духовний центр, що входить до 15 Марійських центрів світу. 

Читайте також: За Україну на прощі у Зарваниці моляться понад 100 тисяч паломників

Головна святиня Духовного центру у Зарваниці – чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері, біля якої зафіксовано численні факти зцілень. Вона зберігається нині у храмі Пресвятої Трійці, збудованому ще у 1754 році.  Крім церкви Св. Трійці, на західній околиці села зведено величний собор Зарваницької Божої Матері, який може вмістити понад 1500 прочан.

Щоліта під час багатолюдних прощ до Зарваниці приходить до 300 тис. і більше прочан. Цього року очікується понад 100 тисяч паломників.

Багатотисячний похід зі свічками у Зарваниці / Фото: www.tze.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-