На Вінниччині судитимуть банду комунальників-хабарників

На Вінниччині судитимуть банду комунальників-хабарників

Укрінформ
На Вінниччині до суду скеровали обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи комунальників, які систематично вимагали і отримували хабарі за право підприємств виконувати підрядні роботи.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно комунальників, які діючи у складі організованої злочинної групи, системно вимагали та одержували хабарі. Встановлено, що службовці одержували неправомірну вигоду від підприємців та суб’єктів господарювання шляхом надання переваги у ході проведення державних закупівель та подальшої відмови у підписанні актів виконаних робіт щодо їх якості та повноти», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Луцьку на хабарі погорів керівник управління внутрішньої безпеки поліції

Зазначається, що зловмисників - керівника, головного інженера та майстра дільниці комунального підприємства одного з районів області, які увійшли в злочинну змову і вимагали та одержували неправомірну вигоду від суб’єктів господарювання, було затримано наприкінці березня. Зазначені особи брали хабарі  у підприємців за надання можливості проводити підрядні роботи та підписання актів про їх виконання. За результатами проведених слідчих дій та на підставі зібраних доказів їм інкриміновано 8 фактів одержання неправомірної вигоди на загальну суму майже 120 тис. гривень.

Дії службових осіб кваліфіковано як такі, що вчинені у складі організованої злочинної групи, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України. Наразі вищезазначених осіб відсторонено від займаних посад та обрано їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Хабарникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-