У Луцьку на хабарі погорів керівник управління внутрішньої безпеки поліції

У Луцьку на хабарі погорів керівник управління внутрішньої безпеки поліції

Укрінформ
У Луцьку затримали керівника обласного управління внутрішньої безпеки поліції, який вимагав і отримав від працівника хабар за непритягнення до відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Волинської області.

"Працівники центрального апарату Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили та затримали виконуючого обов'язки начальника Волинського управління внутрішньої безпеки поліції. Чоловік був викритий у вимаганні та отриманні хабара за непритягнення до відповідальності працівника поліції", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В УЗ вимагали хабарі за прискорену подачу вантажних вагонів - прокуратура

Інформують, що 38-річний полковник поліції за непритягнення співробітника обласної поліції до кримінальної відповідальності вимагав три тисячі доларів США. Відразу після одержання хабара його було затримано. Найближчим часом поліцейському оголосять підозру та оберуть міру запобіжного заходу.

«Працівник Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України має бути взірцем для всіх поліцейських, а у разі протиправних дій – нести відповідальність за всією суворістю закону, без жодних виключень», - підкреслив начальник ДВБ НПУ генерал поліції третього рангу Євген Коваль.

Читайте також: СБУ у Києві спіймала "на гарячому" працівника патрульної поліції

За зібраними матеріалами детективами Головного слідчого управління Нацполіції було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України - одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-