Загарбали нашу землю: у Кропивницькому бійці АТО почали демонтувати МАФ

Загарбали нашу землю: у Кропивницькому бійці АТО почали демонтувати МАФ

Фото
Укрінформ
Учасники АТО зробили спробу за допомогою електропилки самостійно демонтувати магазин (МАФ) м’ясокомбінату “Ятрань”, який будували на клумбі у центрі Кропивницького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вважаємо, що тут загарбали нашу землю. Не може бути, щоб на місці, де росли квіти, будувалися кіоски. Ми його демонтуємо, а потім нехай вони доведуть громаді, що тут він потрібен. Ми зробимо свою справу, а далі нехай працює прокуратура та інші. Якщо доведуть, що цей МАФ потрібен і громада не проти, то ми його тут відновимо за власний кошт”, - розповів представник організації “Бойове братерство”, учасник АТО та ООС Олег Кокуленко.

АТОшники спробували демонтувати МАФ у Кропивницькому / Фото Дмитра Семенюка

Як зазначив військовий, на початку робіт на місце приїхали невідомі та спровокували бійку внаслідок якої йому порвали одяг. Пізніше на місце прибула патрульна поліція та слідчо-оперативна група.

За інформацією начальника відділу з будівництва м’ясокомбінату “Ятрань” Анатолія Донченка, будівництво кіоску здійснюється законно, і будівельники мають всі дозвільні документи. “Є дозвіл на розміщення та паспорт прив’язки тимчасової споруди”, - сказав Донченко.

Читайте також: Тимчасову заборону будівництва Музею Революції гідності скасували - ГПУ

Місцеві мешканці, які проживають по-сусідству з будівництвом, побоюються, що у випадку пожежі полум’я може перекинутись зі споруди на їхній будинок. Через це вони також проти будівництва. “У нас колись горів кіоск навпроти будинку, і ми дуже перелякалися. Але той кіоск стоїть на певній дистанції, а цей прямо під будинком. Тут уже стоїть кіоск на колесах цього виробника. ... Нащо нам ще й магазин? Він людям тут не потрібен”, - прокоментувала жителька ближнього будинку Світлана Полонська.

Наразі громадський порядок на місці забезпечують близько 20 працівників поліції. Учасники АТО встигли підпиляти опори кіоску. Поки що демонтаж припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-