Тимчасову заборону будівництва Музею Революції гідності скасували - ГПУ

Тимчасову заборону будівництва Музею Революції гідності скасували - ГПУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура України скасувала постанову про тимчасову заборону будівництва Музею Революції гідності на вул.Інститутській в Києві.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Постановою заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської від 5 липня 2018 року скасовано постанову прокурора Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України від 27.06.2018 про заборону вчинення дій як незаконну", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, скасована постанова забороняла державним і комунальним підприємствам, громадським організаціям вчиняти будь-які дії, спрямовані на зміну обстановки на вулиці Інститутській (алеї Героїв Небесної Сотні) в Києві на ділянці від майдану Незалежності до перехрестя з вулицею Банковою, а також утриматися від надання дозволів на такі роботи суб’єктам господарювання різних форм власності, а саме зміну рельєфу місцевості та будівництво чи знесення будь-яких будівель, малих архітектурних форм, інших постійних чи тимчасових конструкцій; висадження дерев, кущів та інших зелених насаджень; зруб та знищення дерев, кущів та інших зелених насаджень; встановлення та демонтаж стовпів, електричних опор та інших споруд; встановлення та демонтаж рекламних конструкцій (сітілайтів).

Читайте також: У столичному музеї архітектури "Пирогово" сталася пожежа

Постанова заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської, якою незаконна постанова прокурора скасована, оскарженню не підлягає.

Водночас Генпрокуратура повідомляє, що скасування незаконної постанови не перешкоджає проведенню слідчого експерименту у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому триває ще з 2013 року, але у межах та спосіб, визначений законом.

Раніше керівник Департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк повідомив Укрінформу, що припис прокурора про заборону будівництва діятиме 2-3 місяці, до завершення слідчих експериментів.

Нещодавно Міжнародне професійне журі визначило переможця конкурсу проектів "Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності".

У березні 2017 року Президент Петро Порошенко узаконив надання землі під "Музей Революції гідності".

14 вересня 2017 року Київрада надала земельну ділянку орієнтовною площею 1,22 га для Музею Революції гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-