Sea Breeze 2018: прикордонники без парашутів десантувалися в море

Sea Breeze 2018: прикордонники без парашутів десантувалися в море

Фото, відео
Укрінформ
Військові відділів спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони ДПСУ відпрацювали в рамках активної фази багатонаціональних навчань Sea Breeze 2018 стрибки без парашута з гелікоптера у воду.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"За легендою навчань, противник використав диверсійні сили та засоби для дестабілізації ситуації в регіоні, тому було прийнято рішення застосувати зведений протидиверсійний підрозділ на рейді порту Одеса. На ходу з 7-метрової висоти прикордонні дайвери без парашутів десантувалися з гвинтокрила в море в заданому районі. Після висадки група дісталася визначеного об'єкта під водою і нейтралізувала умовного противника", - зазначили прикордонники.

Вправу виконано належним чином: теоретичні заняття та практичні тренування, що передували навчанням, виявилися ефективними.

Цього року троє водолазів вперше випробували себе в такому іспиті, уточнили в ДПСУ. Решта бійців вже мали досвід у таких стрибках.

Читайте також: Sea Breeze 2018: в Одесі пройшли навчання водолазів

Очільник відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони Юрій Урянський зазначив, що такий захід виконується прикордонниками не вперше.

"Він корисний тим, що дає змогу відпрацювати безпосередні дії, які нам знадобляться в подальшій службі. Також це можливість перевірити моральний стан персоналу відділу, готовність до екстремальних дій та дій з підвищеним ризиком для життя", - додав Урянський.

Навчання «Сі Бриз-2018» / Фото: dpsu.gov.ua

Як повідомлялося, у багатонаціональному навчанні Sea Breeze 2018 беруть участь 29 кораблів, катерів і суден забезпечення, підводний човен і 25 літаків та вертольотів, а також особовий склад з 19 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю близько 3 тисяч осіб.

З боку України у заходах Sea Breeze 2018 беруть участь підрозділи Військово-морських сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-