Кернес чекає завершення

Кернес чекає завершення "полтавської саги" - справу можуть закрити

Укрінформ
На засідання Київського райсуду Полтави у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, не з'явилися ні прокурори, ні потерпілі, ні їхні адвокати: справа може бути закрита.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"На засідання з'явилися сам Кернес і двоє його охоронців, які проходять у справі, а також їхні адвокати. У залі - представники ОБСЄ. Водночас, не з'явилися ані прокурори, ані потерпілі, ані їхні адвокати. Документи про причини їхньої  відсутності в суд не надані. Захист Кернеса, готовий брати участь у запланованих на це засідання дебатах, розглядає факт неявки прокурорів як затягування судового процесу і знущання над підзахисним-інвалідом", - відзначили в суді.

Захист Кернеса, додали у суді, посилаючись на закон про захист прав людини, просить суд піти до дорадчої кімнати і прийняти рішення про долю справи, "оскільки прокурори фактично відмовилися від обвинувачення і не бажають бути присутніми в суді".

"Суддя Антонов відправився до дорадчої кімнати для ухвалення рішення", - пояснили в суді.

Суддя додатково повідомить учасників процесу про дату наступного засідання.

На думку Кернеса, яку він висловив у Facеbook, "полтавська сага закінчується". "Чекаємо вже остаточного рішення", - написав він. Кернес сподівається, що рішення буде оголошено найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня засідання Київського райсуду Полтави у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців не відбулося через хворобу прокурора і відсутність обох потерпілих та їхніх адвокатів.

Призначені на 2, 3 і 4 липня засідання Київського райсуду Полтави у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року, перенесені через неявку ряду учасників процесу, включаючи прокурорів.

Читайте також: На суд до Кернеса не прийшов прокурор – засідання знову перенесли

5 липня засідання суду над Кернесом не відбулося через хворобу прокурора Ганілова.

26 червня на засіданні Київського райсуду Полтави у справі Кернеса прокурор Олександр Ганілов намагався дати відвід судді Андрію Антонову "за упередженість", але суд розцінив це як зловживання правом прокурора на відведення з метою затягування справи, яка розглядається четвертий рік поспіль.

Суд прийняв пропозицію сторони захисту закінчити розгляд доказів і перейти до дебатів. Кернес і його охоронці заявили, що свідчення давати не будуть, а все, що вважають за потрібне, скажуть у судових дебатах.

Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-