У Житомирі розповіли як налагодити управління у новоствореній ОТГ

У Житомирі розповіли як налагодити управління у новоствореній ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
У Житомирі головам та секретарям сільрад населених пунктів, які увійшли до недавно створеної Гришковецької ОТГ, розповіли, як налагодити управління громадою, підготуватися до виборів і ефективно працювати після них.

Семінар «Гришковецька ОТГ: від становлення до розвитку» пройшов за ініціативи Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми проводимо цей семінар для сільських голів та секретарів сільських рад тих населених пунктів, які увійшли до складу Гришковецької ОТГ, що у Бердичівському районі. Цим людям доведеться працювати в нових для них реаліях децентралізації, а без консультацій, роз’яснень та методичної допомоги їм не обійтися. Радники Житомирського ЦРМС готові до діалогу і співпраці, щоб ввести представників громади у курс справ та створити всі передумови, аби після виборів ця ОТГ почала ефективно працювати. Громада вже подала пакет усіх необхідних документів до ЦВК», - поінформував радник з децентралізації Житомирського ЦРМС Сергій Романович.

Семінар проходив у трьох тематичних блоках. Радники консультували представників місцевого самоврядування щодо становлення та організації систем управління новостворених громад, організаційно-штатної структури та кадрових питань, а також місцевого економічного розвитку ОТГ.

Учасники ознайомилися із основними нормативно-правовими актами, які регламентують діяльність ОТГ. Крім того, засвоїли алгоритм роботи до того часу, коли ЦВК ухвалить постанову про проведення перших виборів, а також особливості проведення першої сесії громади.

Читайте також: Олег Левченко, директор Вінницького ЦРМС

З огляду на те, що населення Гришковецької ОТГ становить 10 тис. осіб, Романович запропонував варіант організаційно-штатної структури, в якому обов’язково мають бути управління та відділи, що відповідають за фінанси; земельні відносини та містобудування; власність, інфраструктуру та ЖКГ; освіту; культуру, молодь та спорт. 

Радник з регіонального розвитку Георгій Федорук розповів про те, як громади розвивають економічний потенціал, реалізують місцеві інфраструктурні проекти та шукають для цього фінансові можливості. 

Гришковецька селищна ОТГ утворена цього року і нині очікує на перші вибори. До складу громади увійшли Гришковецька селищна та Гальчинська, Никонівська, Осиківська, Половецька, Рейська, Скаківська, Старосолотвинська сільські ради. 

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Фото: Ірина Чириця / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-