На Сумщині уклали перший договір приватної клініки з Національною службою здоров’я

На Сумщині уклали перший договір приватної клініки з Національною службою здоров’я

Укрінформ
 На Сумщині приватна Кролевецька клініка стала першим медичним закладом в області у цьому статусі, яка уклала договір про співпрацю з Національною службою здоров’я України.

 Про це повідомляє прес-служба Сумської облдержадміністрації.

 „Медичний заклад став одним із 12 перших приватних закладів України, що уклали договір із Національною службою здоров’я України. Це відповідь усім: реформа працює, коли є бажання працювати, як треба”, - прокоментувала підписання угоди педіатр закладу ТОВ „Мій лікар”, за сумісництвом головний лікар клініки та ініціатор співпраці з Національною службою здоров'я України Олена Пінчук.

 Вона розповіла, що до співпраці з НСЗУ готувалися ще до відкриття закладу: вивчали вимоги та стандарти МОЗ, моніторили досвід колег з інших областей та закордону.

 Також придбали відповідне приміщення для майбутнього центру, закупили необхідне обладнання відповідно до Примірного табеля матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров'я.

 За словами Пінчук, співпрацювати вирішили із НСЗУ тому, що бажали змін у застарілій системі охорони здоров'я.

 Наразі медичний заклад активно підписує декларації з пацієнтами з Кролевецької ОТГ, Кролевецького району та міста Конотоп.

Читайте також: ОТГ є “теплицями” для малого та середнього бізнесу - представництво ЄС в Україні

 „Більшість пацієнтів, що уклали угоди із закладом, це ті, хто раніше лікувався у нас, як у приватних лікарів. Вони були дуже здивовані, що завдяки реформі мають можливість лікуватися в сучасних умовах безкоштовно”, - говорить  Пінчук.

 Головний лікар зазначає, що наявність вибору лікаря незалежно від місця реєстрації для пацієнтів та подорож за ними грошей, передбачених на їх лікування, є позитивною практикою як для пацієнта, так і для лікарів.

 Адже пацієнт отримує нові можливості, котрі фінансує держава, а для лікарів це підвищення заробітної плати, стимул для розвитку.

 Заклад має бажання допомагати, консультувати колег з приводу співпраці з НСЗ. Наразі розробляється сайт, де детально планують розписати всі можливості, що відкриває медична реформа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-