За фактом вибуху на Рівненському полігоні відкрили справу

За фактом вибуху на Рівненському полігоні відкрили справу

Укрінформ
За фактом вибуху на Рівненському полігоні, внаслідок якого троє військовос службовців загинули і дев'ятеро були поранені, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону.

"За процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні ушкодження кількох осіб", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 414 КК України здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції України у Рівненській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура гарнізону.

На місці події працює група прокурорів на чолі з військовим прокурором Рівненського гарнізону. Проводяться першочергові слідчі дії.

Читайте також: Вибух на полігоні: Порошенко тимчасово заборонив застосовувати міномети "Молот"

Наразі встановлено, що 6 липня близько 5.30 год. на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневого завдання щодо знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї з закритої вогневої позиції відбувся вибух міни у каналі ствола міномета. Внаслідок цього троє військовослужбовців загинули та дев'ятеро зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-