Вибух на Рівненщині: в Закарпатській області оголосили день жалоби

Вибух на Рівненщині: в Закарпатській області оголосили день жалоби

Укрінформ
У Закарпатській області у суботу оголошено день жалоби у зв'язку із загибеллю бійців 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону з Ужгорода під час військових навчань на Рівненщині.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Москаль підписав розпорядження про оголошення на Закарпатті дня жалоби у зв’язку із загибеллю бійців 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону. В суботу, 7 липня, на будинках державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установах, підприємствах та організаціях Закарпатської області буде приспущено Державний прапор. Крім того, установам та організаціям незалежно від форми власності рекомендовано скасувати проведення розважально-концертних заходів", - зазначили у прес-службі.

Водночас на своєму сайті Москаль поінформував, що в ході навчань на Рівненському полігоні загинули троє військовослужбовців 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону (один офіцер і двоє бійців), який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді. Ще дев’ятеро військовослужбовців (двоє офіцерів, а також рядові, солдати та старші солдати) поранені й доставлені в госпіталь. Двоє із загиблих – мешканці Ужгорода, один – мешканець Перечинського району.

Читайте також: Безпековий комітет у середу розгляне ситуацію на Рівненському полігоні - Фріз

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 6 липня, на Рівненському загальновійськовому полігоні внаслідок розриву міномета загинуло троє військовослужбовців. Ще дев'ятеро поранені. Навчання наразі призупинені.

За фактом вибуху на Рівненському полігоні відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні ушкодження кількох осіб).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-