На Чернігівщині укріплять аварійний пагорб, на якому стоїть альтанка Глібова

На Чернігівщині укріплять аварійний пагорб, на якому стоїть альтанка Глібова

Укрінформ
Чернігівська обласна рада доручила комунальному підприємству "Чернігівоблагроліс" вжити заходів для укріплення схилу пагорба в селищі Седневі, на якому розташована пам'ятка національного значення, відома як альтанка Глібова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комунальному підприємству "Чернігівоблагроліс" Чернігівської обласної ради вжити заходів із ліквідації ерозії схилу в місці виникнення вимоїни біля пам’ятки архітектури національного значення "Альтанка", - йдеться у рішенні.

Директор Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського, філією якого є "Садиба родини Лизогугів" у Седневі, Сергій Лаєвський назвав сьогоднішнє рішення важливим кроком, адже воно дозволяє розпочати пошук фінансування.

Читайте також: Альтанці Глібова у Седневі загрожує руйнування

"У четвер в облдержадміністрації відбудеться нарада, де розглядатиметься це питання. На сьогодні є два варіанти фінансування робіт, а який оберуть - побачимо", - сказав він.

Як відомо, саме у цій альтанці поет Леонід Глібов написав свій знаменитий вірш "Журба", який пізніше був покладений на музику і став піснею "Стоїть гора високая".

На початку квітня пам'ятка опинилася під загрозою, оскільки у результаті швидкого танення снігу гора, на якій вона стоїть, поїхала вниз. Поряд з альтанкою утворилося глибоке урвище, а під нею - тріщини у грунті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-