Львівщина запустила першу лінію з сортування сміття

Львівщина запустила першу лінію з сортування сміття

Фото
Укрінформ
Cучасна сортувальна лінія запрацювала на полігоні побутових відходів у райцентрі Самбір на Львівщині.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації Назарій Романчук.

“Самбірський полігон одним із перших відгукнувся на наше прохання про допомогу щодо складування і утилізації сміття. В свою чергу ЛОДА дотрималась обіцянок і відкрила тут сортувальну лінію”, - зазначив Романчук.

За його словами, сміттєсортувальна лінія дозволить на третину зменшити об’єм сміття, що захоронюватимуть на полігоні, а також покращити екологічну ситуацію.

Відкриття сміттєсортувальної лінії у м. Самбір. Фото: Микола Тис/ZIK

Як сказав Романчук, ще одну сортувальну лінію буде облаштовано на полігоні твердих побутових відходів у місті Новояворівськ. Місце для спорудження третьої обирають.

Продуктивність лінії для сортування відходів становить 15 т/год. Вартість однієї лінії для сортування твердих побутових відходів становить 5 млн 473 тис грн.

Як повідомляв Укрінформ, Львівщина затвердила стратегію поводження з ТПВ до 2030 року. У її рамках передбачено налагодження діяльності семи регіональних об’єктів захоронення ТПВ та будівництво 4 сміттєпереробних заводів, а також рекультивація 154 несанкціонованих сміттєзвалищ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-