Кернес не з’явився до суду – засідання перенесли

Кернес не з’явився до суду – засідання перенесли

Укрінформ
Київський райсуд Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців переніс засідання - Кернес не з’явився до суду за станом здоров'я.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Чергове засідання суду у справі Кернеса не відбулося: головний фігурант не з’явився за станом здоров'я. В той же час, на засідання з'явилися адвокати Кернеса, його охоронці і представники ОБСЄ", - повідомили в суді.

"На засідання також не з’явилися представники звинувачення і потерпілі", - додали в суді.

Чергове засідання, стало відомо, призначено на 3 липня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 червня на засіданні Київського райсуду Полтави у справі Кернеса прокурор Олександр Ганілов намагався дати відвід судді Андрію Атонову "за упередженість", але заяву відхилено: суд розцінив його як зловживання правом прокурора на відвід з метою затягування справи, що розглядається четвертий рік поспіль.

Суд також відмовив прокуророві у клопотанні про одночасний допит свідків і потерпілих, визнавши його необгрунтованим.

Суд прийняв пропозицію сторони захисту закінчити розгляд доказів і перейти до дебатів. Кернес і його охоронці заявили, що свідчення давати не будуть, а все, що вважають потрібним, скажуть у судових дебатах.

11 червня Київський суд Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, допитав трьох свідків захисту: експерта і двох слідчих ГПУ. На суд не з’явилися свідки звинувачення, хоча суд наказав прокуророві забезпечити їхню явку.

Читайте також: На суді проти Кернеса прокурор намагався дати відвід судді "за упередженість"

4 червня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців перенесено: двоє з п'яти свідків - це слідчі ГПУ - поїхали із засідання, пославшись на невідкладні справи, але обіцяли прибути на наступне засідання.

29 травня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців перенесено на 4 червня: не з’явився жоден із шести свідків звинувачення, що залишилися.

21 травня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців тривало всього 15 хвилин: жоден зі свідків не з’явився.

24 квітня на засідання Київського райсуду Полтави доставлено четверо з 15-ти свідків звинувачення, інші - за межами України. Допитані свідки показали, що нічого не пам'ятають.

19 березня у Київському райсуді, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, вивчали речові докази, представлені стороною звинувачення, зокрема, серветку зі слідами крові потерпілого Сергія Ряполова як речовий доказ його побиття.

12 березня суд за клопотанням захисту визнав, що деякі матеріали слідства не можуть служити доказом у суді, оскільки отримані з порушенням закону.

Сам Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів.

Типові відповіді свідків звинувачення, а їх більше 70-ти, на питання держзвинувачення про події в Харкові 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю".

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-