Липень почнеться з похолодання - синоптик

Липень почнеться з похолодання - синоптик

Карта
Укрінформ
У п'ятницю та суботу у більшості областей прогнозуються короткочасні дощі, грози, при грозах шквали та ймовірний град.

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

"Велика циклонічна депресія охопила схід та південь Європи... Найближчим часом південно-східна частина Європи, включно з Україною, потрапляють у неї.

Тому у більшості областей України періодично - періодично! - 29 та 30 червня очікуються короткочасні дощі, грози, при грозах шквали та ймовірний град", - зазначила Діденко. 

За її словами, Приазов'я та східна частина завтра уникнуть літніх дощів, проте у ніч на суботу й там поллє та погримить. 

"Температура повітря. Поки - висока. У денні години +25+30, на сході +30+37 градусів, на Заході +20+26 градусів. Вже 30 червня у західних областях України, а 1 липня у більшості областей суттєво впаде температура повітря. Похолодає до +18+23 градусів, на Заході місцями до +14+17 градусів. Останнім здасться Схід, але й там 1-2 липня спека впаде", - написала синоптик.

Киянам вона радить у найближчі дні без парасолі не виходити.

Читайте також: Україну до кінця тижня накриють дощі з грозами та спека - до +35

"Столичне повітря насичене вологою, температура поки що буде високою, тому грозові дощі і завтра, і в суботу - будуть. Разом із шквалистим посиленням вітру під час грози", - застерігає Діденко.

У неділю, попереджає синоптик,  липень дебютуватиме похолоданням, температура повітря у Києві коливатиметься в межах +18 градусів, а ймовірність дощів 1-го липня поменшає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-