Суд відпустив Муравицького під домашній арешт

Суд відпустив Муравицького під домашній арешт

Оновлено
Укрінформ
Житомирський суд відпустив підозрюваного у державній зраді журналіста Василя Муравицького під домашній арешт до 25 серпня.

Відповідну ухвалу зачитала головуюча на засіданні суддя Ніна Янчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання сторони захисту та заміну обвинуваченому запобіжного заходу й застосуванню до нього такого запобіжного заходу як домашній арешт», - йдеться в ухвалі суду.

Клопотання про зміну запобіжного заходу із тримання під вартою на домашній арешт заявили адвокати Муравицького, хоча прокурор наполягав на продовженні тримання під вартою на 2 місяці.

Таким чином, домашній арешт для підозрюваного, який перебував під вартою понад 10 місяців, триватиме до 25 серпня.

На судове засідання не з’явився жоден із трьох експертів, тому розгляд справи з повторним викликом фахівців запланований на 27 липня, 6 серпня або 28 вересня.

Суд прийняв рішення долучити до обвинувального акту надані сторонами обвинувачення та захисту документи. Оцінка їм буде надана у результаті дослідження.

Читайте також: Суд у справі держзради Муравицького перенесли, не прийшов прокурор

Як повідомлялося, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, арештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-