Вбивство подружжя через борг: суд Харкова взяв підозрюваного під варту

Вбивство подружжя через борг: суд Харкова взяв підозрюваного під варту

Укрінформ
Київський райсуд Харкова обрав арешт на два місяці без запоруки в якості запобіжного заходу для харків'янина, який вбив чоловіка і жінку і поранив їх неповнолітню дочку.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Рішення суду: обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави строком на 60 діб", - зазначила Дубовик.

Як пояснили в суді, прокурор просив узяти підозрюваного під варту без права внесення застави: "В той же час, підозрюваний просив відпустити його під заставу".

За словами адвоката Дарини Назаренко, перед злочином її підзахисний не спав 14 діб, "побоюючись за своє життя", і в якості запобіжного заходу Назаренко просила для нього запоруку в 0,5 млн грн.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 червня 42-річний Костянтин Безрук з карабіном в руках увірвався в картиру багатоповерхового будинку на вулиці Академіка Павлова в Харкові, застрелив друга дитинства Олега та його колишню дружину і поранив їх 13-річну дочку. Через 1,5 години зловмисник був затриманий біля метро "Київська". Допомогу в розшуку злочинця надали мешканці будинку, які запам'ятали сам факт появи чоловіка у будинку зі зброєю в руках, а також номер автомобіля "Volvo", на якому той поїхав.

При затриманні зловмисник опору не робив. Він визнав, що пішов на вбивство через грошовий борг у 100 тис. доларів, який убитий не захотів йому віддати, і назвав подію кровною помстою. У його машині знайдені 200 тис. доларів і три одиниці зареєстрованої зброї : карабін, гладкоствольна рушниця і пістолет для стрільби гумовими кулями.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч.2. ст. 15 ч.2. ст. 115 (замах на вбивство) - з максимальним покаранням до довічного терміну. Йому призначені експертизи: від балістичної і судово-медичної до психіатричної.

Читайте також: Сімейну пару в Харкові застрелили через борг у $100 тисяч - поліція

Встановлено, що підозрюваний і потерпілий - підприємці, вони знали один одного з дитинства і з січня цього року співпрацювали. За опитуванням рідних - в квартирі також знаходилися батько і мати загиблого - 23-го червня між чоловіками був конфлікт із застосуванням сили, хоча ще 17 червня обидва їздили в місто Рівне, щоб забрати звідти в Харків колишню дружину убитого та їх дочку. 19 червня підозрюваний написав заяву в поліцію про те, що його життю погрожують. Обидва чоловіки раніше не судимі.

Затриманий визнав вбивство двох дорослих (4 кульові поранення у чоловіка і 6 - у жінки) і намагався пояснити поранення дівчинки випадковістю. Проте експертиза показала, що характер поранень дитини - 1 постріл у верхнє передпліччя і 2 - в тазобедреный суглоб - нанесені умисно. Дитина госпіталізована. Життю дівчинки ніщо не погрожує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-