Сімейну пару в Харкові застрелили через борг у $100 тисяч - поліція

Сімейну пару в Харкові застрелили через борг у $100 тисяч - поліція

Укрінформ
Причиною вбивства сімейної пари у Харкові став борг у 100 тисяч доларів, який потерпілий не хотів віддавати. Так пояснив розстріл сімейної пари підозрюваний, якого затримали 24 червня.  

Про це на брифінгу розповів начальник ГУ Нацполіції у Харківській області генерал поліції Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За фактом події 24 червня у квартирі будинку по вулиці Академіка Павлова у Харкові порушено кримінальне провадження за статтями, пов'язаними з умисним вбивством чоловіка і жінки і замахом на вбивство їхньої 13-річної доньки. Затриманому висунуто підозру. Сам зловмисник говорить, що конфлікт був через борг у 100 тисяч доларів, який потерпілий не хотів віддати, і називає те, що сталося кровною помстою", - зазначив Бех.

За його словами, підозрюваний визнав убивство двох дорослих (4 кульові поранення у чоловіка і 6 - у жінки) і намагався пояснити поранення дівчинки випадковістю. Проте експертиза показала, що характер поранень дитини - один постріл у верхнє передпліччя і два - у тазостегновий суглоб - завдані умисно. 

Призначено експертизи - від балістичної і судово-медичної до психіатричної, які триватимуть від трьох до 30 днів.  

"За попередніми даними, які уточнюються в ході досудового слідства, зловмисник і потерпілий - підприємці, знали один одного з дитинства і з січня цього року співпрацювали. Постраждала дівчинка, за її свідченнями в лікарні, відразу впізнала зловмисника, який увірвався в квартиру з карабіном у руках", - додав Бех.

За його словами, у розслідуванні обставин справи допомогли жителі будинку: "Вони вказали і номер автомобіля, на якому поїхав зловмисник, і засвідчили його появу у будинку зі зброєю". 

"Зловмисника затримано патрульною поліцією протягом 1,5 години на вулиці Шевченка, біля станції метро "Київська". Під час затримання він не чинив опору. У машині знайдено 200 тисяч доларів і три одиниці зброї: гладкоствольна рушниця, карабін і пістолет для стрільби гумовими кулями. На всі три одиниці зброї є дозволи, але зараз їх анулювано, проводиться перевірка", - пояснив Бех.

Завтра Київський райсуд Харкова обере для затриманого запобіжний захід.

Читайте також: Розстріл родини у Харкові: медики розповіли про стан дівчинки, що вижила

Як повідомляв Укрінформ, рано-вранці 24 червня тіла застрелених у Харкові у багатоповерховому будинку по вулиці Академіка Павлова 40-річного чоловіка і жінки, а також їхньої 13-річної пораненої доньки знайшла сусідка по квартирі і відразу зателефонувала в поліцію. Як показали сусіди, біля під'їзду будинку знаходився підозрілий автомобіль Volvo, який потім відразу поїхав у невідомому напрямі. 

Постраждала дівчинка проходить курс лікування у відділенні хірургії Харківської обласної дитячої клінічної лікарні № 1, її стан стабільний, загрози для життя немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-