У містах України зафарбують рекламу наркотиків

У містах України зафарбують рекламу наркотиків

Укрінформ
Протягом  тижня - з 26 до 30 червня в містах України пройде акція «Намалюй життя», спрямована на протидію поширенню інформації про продаж наркотиків.

Під час акції будуть зафарбовувати об'яви про продаж наркотиків, які останнім часом зловмисники  малюють на стінах будівель у містах України.

Про це на брифінгу, присвяченому Міжнародному дню боротьби зі зловживанням наркотиками, що пройшов в Укрінформі, заявив заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

"Питання  запобігання поширенню наркотиків - загальне. Це не тільки питання держави чи громадських організацій. Ця акція стала тією платформою, яка поєднує органи державної влади, представників усіх міністерств, громадських організацій, психологів, батьків. Тут є два моменти: з одного боку замалювати цю рекламу, яку часто дорослі люди не сприймають як рекламу і загрозу, і розпочати розмову про це зло, про ту небезпеку, яка вражає і молодих людей, і дітей», -  сказав Ярема.

Як повідомив на брифінгу  керівник громадської спілки «Міжнародна антинаркотична асоціація» Ігор Щеглов, заходи з прибирання реклами наркотиків з поверхонь  будівель та громадських місць почалися ще з минулого року в Херсоні, Дніпрі, потім до цих дій долучилися ще 9 міст України. Нині акцією планується охопити більш ніж половину регіонів України, і до неї будуть долучатися інші громадські організації. Також до зафарбовування об'яв про продаж наркотиків можуть долучитися й прості мешканці.

Читайте також: В США затвердили продаж медичного препарату на основі канабісу

"Як показала практика, люди часто навіть не розуміють, що у них перед очима реклама наркотиків, оскільки це виглядає як якісь ієрогліфи чи абревіатура. Зараз громадськість почала розуміти, що поряд з ними йде торгівля  наркотиками, і почала реагувати гостро», - сказав  Щеглов.

Він зазначив, що на сьогодні, тільки за офіційною статистикою, в Україні до 500 тисяч людей, які  стоять на обліку через наркотичну або алкогольну залежність. Втім громадські організації вважають, що ці цифри більші в 10 разів. Він наголосив, що такі акції мають велике значення, оскільки суспільство переважно має справу з наслідками  наркоманії,  коли людей, які мають залежність, потрібно реабілітовувати та лікувати, витрачаючи на це багато часу, зусиль і коштів.  Водночас інформаційними кампаніями, популяризацією здорового способу життя, залученням до  запобіжних заходів  легше не допустити поширення наркоманії.   

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-