Житомир приєднався до Європейської хартії рівності жінок та чоловіків

Житомир приєднався до Європейської хартії рівності жінок та чоловіків

Укрінформ
Житомир приєднався до Європейської хартії рівності жінок та чоловіків у житті місцевих громад.

Відповідне рішення підтримали на сесії депутати міської ради, повідомляє прес-служба міськради.

«Цей документ має декларативний і практичний характер. Ми засвідчуємо, що готові застосовувати  ці методики. Більше 1600 муніципалітетів із 32 країн світу вже приєдналися до Хартії. Серед міст України першою була Вінниця, а Житомир стане другим, де офіційно підтримали Європейську хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад», - акцентувала начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради  Ірина Ковальчук.

Читайте також: У Житомирі 60 авто змагаються, в кого гучніші колонки

Проект  рішення про підтримку хартії підготували управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської  ради та постійна депутатська група «Рівні можливості». Він передбачає аналіз  міських програм у галузях освіти, транспорту, культури, інфраструктури на предмет наявності гендерного компоненту.

У Європі документ рівності прийняли у травні 2006 року. Відповідно до Європейської Хартії рівності чоловіків та жінок забороняється дискримінація за будь-якими ознаками статі, раси, етнічного або соціального походження, генетичних особливостей, мови, релігії або переконань, політичних або інших поглядів, належності до національних меншин, майнового стану, місця народження, інвалідності, віку або сексуальної орієнтації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-