Пожежа в будинку депутата ББП: Співаковський розповів про погрози

Пожежа в будинку депутата ББП: Співаковський розповів про погрози

Укрінформ
Пожежа у будинку нардепа, першого заступника голови Комітету з питань науки і освіти ВР Олександра Співаковського, що сталась у Херсоні, виникла в результаті умисного підпалу займистою речовиною.

Про це Співаковський розповів у неділю кореспондентові Укрінформу.

"Поки що експертиза схиляється до того, що це підпал, за характером займання. Йдеться про те, що це була дуже активна речовина, бо вона пропалила наскрізь дах будинку. Там щось було потужне", - сказав Співаковський.

За його словами, пожежа виникла о другій годині ночі. "Якби дружина не прокинулась, я думаю, що ми б давали інтерв'ю Господу Богу. Бо я спав, а вона прокинулась. А чадний газ, коли прокинулись, вже був (у приміщенні - ред.). Дихати нічим було", - зазначив народний депутат.

Читайте також: В Одесі вночі зайнялися лінії електромережі по всій висоті 16-поверхівки

Що ж до причин підпалу та можливих причетних до цього осіб, то вже є певні гіпотези. З цього приводу Співаковський звернувся до Служби безпеки України. "Є гіпотези, є мотиви. Хай СБУ займається", - сказав народний депутат, зазначивши, що не має бізнесу, а відтак не є учасником "бізнес-розборок".

Він розповів, що минулого четверга на його адресу надійшли погрози. "Це були перші погрози. До цього погроз не було", - наголосив парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі у Херсоні сталася пожежа у будинку народного депутата України Олександра Співаковського. Ніхто не постраждав. За цим фактом у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України "Умисне знищення або пошкодження майна". Проводяться необхідні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-