На Сумщині колишній військовий кинув гранату в житловий будинок

На Сумщині колишній військовий кинув гранату в житловий будинок

Фото
Укрінформ
У місті Глухів колишній військовий у суботу ввечері кинув гранату в житловий будинок через конфлікт з його мешканцем.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"О 22.20 на лінію 102 надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що в їх двоповерховому будинку стався вибух", - йдеться у повідомленні.

Було встановлено, що вибух стався в результаті розриву бойової фугасної гранати. Ніхто з мешканців будинку не постраждав. Значних пошкоджень зазнали лише вхідні двері, стіни та вікна, але мешканці житлового мікрорайону були налякані.

"Фахівці-вибухотехніки стверджують, якщо б в цей час в під’їзді перебувала людина, шансів вижити в неї не було, адже зона враження від вибуху такої гранати сягає до 35 метрів", - зазначили у поліції.

Читайте також: У Харкові при спробі закласти вибухівку затримали агента спецслужб РФ

Під час розшуку «підривника» в поле зору правоохоронців потрапили три колишніх військовослужбовців, які винаймали квартиру в сусідньому будинку. Поліцейські з'ясували, що того вечора між ними та мешканцями будинку, в якому стався вибух, виник конфлікт. У їхній квартирі була знайдена граната та пристрій для куріння марихуани. Було встановлена, що граната, знайдена в квартирі, і уламки тієї, яка вибухнула в будинку, мають одне і те саме маркування.

Для дачі пояснень чоловіків доставили до відділу поліції. У скоєному вони зізнались. Під час невідкладних слідчих дій, було встановлено, що гранату в будинок кинув один з них. Це була помста чоловіку, що там мешкав, за зауваження і словесний конфлікт, який в подальшому виник між ними.

"Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ст. 296 ч. 4 КК України "Хуліганські дії, вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї, чи іншого предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень" та 263 ч. 1 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами". Він затриманий в прядку ст.208 КПК України", - повідомили у поліції.

За скоєне затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-