Ваша школа померла: мер Чернігова

Ваша школа померла: мер Чернігова "відбрив" учнів школи, яку хочуть закрити

Укрінформ
Роботу сесії Чернігівської міської ради сьогодні зранку блокували учні загальноосвітньої школи №10 та їхні батьки, які протестували проти закриття навчального закладу. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми знову змушені сюди прийти, тому що у відповідь на наше звернення, яке ми зробили місяць тому, отримали неправдиву інформацію і маніпулювання громадською думкою", - сказала одна з учасниць мітингу.

Зокрема, від імені батьківського колективу вона висунула вимогу до міської влади пояснити, звідки взялася сума 27-28 млн грн, нібито необхідна на ремонт школи. Батьки переконані, що школа не потребує таких величезних капіталовладень. Мітингувальники пропонують розбити ремонт на пускові комплекси, і на першу чергу - ремонт прибудови, де виникла тріщина і з якої, власне все почалося, за розрахунками батьків, потрібно лише 300 тис. грн.

Батьки учнів 10-ї школи підозрюють, що хтось "накинув оком" на будівлю закладу чи на землю. Школа невелика, у ній навчається всього 350 учнів, зокрема чимало дітей з інвалідністю, і таким учням набагато легше вчитися в маленькій школі. З цих та інших міркувань вони й відстоюють свій заклад.

Аби припинити дискусію, міський голова Владислав Атрошенко погодився з пропозицією батьків перевірити стан усіх шкіл, після чого визначитися, які треба закрити: "Вони не варті навіть того, щоб міняти вікна. Треба руйнувати їх по одній. Або ми зайдемо в "історичний глухий кут", де немає майбутнього".

Читайте також: Нова школа даватиме дітям "м’які навички" - експерт

Він також запропонував депутатам і освтянам визначитися щодо необхідності проведення громадських слухань стосовно подальшої долі 10-ї школи. А учням, які підійшли до нього на сесії, сказав: "Ваша школа померла".

У роботі сесії оголосили перерву.

Як відомо, школу №10 оголосили аварійною у січні, учнів тимчасово перевели у ЗОШ №6, ходити до якої багатьом далеко і часом небезпечно. Розмістили дітей у колишніх складських приміщеннях. Коли батьки запротестували і навіть перекрили дорогу, ті приміщення відремонтували.

Фото: cheline.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-