Зафіксовано пошкодження водогону, який забезпечує водою 5 міст Донбасу  – МінТОТ

Зафіксовано пошкодження водогону, який забезпечує водою 5 міст Донбасу – МінТОТ

Карта
Укрінформ
В результаті супутникового дослідження тимчасово окупованої території Донецької області було зафіксовано значне пошкодження Південно-Донбаського водогону, який забезпечує питною водою 5 міст Донбасу.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Зокрема відзначається, що на супутникових знімках 2018 року можна побачити значний водовилив, якого не було у 2016 році, видно заповнення водою кар’єра площею водної поверхні близько 24 тис. м² (станом на 09.04.2018) в районі Ясинуватської розв’язки (1,4 км від Донецької фільтрувальної станції). Також на знімках зафіксовано заболочування території поблизу траси водогону.

Пошкодження Південно-Донбаського водогону в районі промислової зони м. Авдіївка Донецької області, ймовірно виникли внаслідок застосування важкого озброєння, повідомляє міністерство.

Читайте також: В Авдіївці можуть обмежити воду через ремонт на Донецькій фільтрувальній

Значний водовилив негативно впливає на забезпечення водою населення як на окупованих територіях (м. Докучаєвськ) так і на підконтрольних Уряду України територіях (Маріуполь, Волноваха, Вугледар, Новотроїцьке). Внаслідок значного витоку води до кар’єру існує загроза подачі питної води для 1,3 мільйонів мирного населення, підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, Донецька фільтрувальна станція, яка розташована поблизу лінії розмежування, неодноразово припиняла роботу через обстріли підконтрольних Росії бойовиків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-