На Одещині правоохоронці визволили з рабства 30 людей

На Одещині правоохоронці визволили з рабства 30 людей

Фото
Укрінформ
На Одещині правоохоронці звільнили близько 30 осіб, яких незаконно утримували та експлуатували.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Автономної Республіки Крим.

11 червня 2018 року до слідчого відділу ГУНП в АР Крим та м. Севастополі звернувся громадянин України, який постійно проживає в Криму, а на літній сезон приїхав на материкову частину України на заробітки, з повідомленням, що в одному з районів Одеської області на території колишнього заводу насильно утримуються люди, яких залучають до примусової праці, шляхом застосування фізичного насильства. Сам чоловік у таких умовах утримувався протягом чотирьох днів, проте йому вдалося втекти, сказано в повідомленні.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, у ході якого міжрайонним оперативно-розшуковим відділом Південного регіонального управління ДПС України встановлено, що місцем утримання осіб, на яке вказав заявник, є територія консервного заводу в Овідіопольському районі Одеської області.

Читайте також: У Криму незаконно утримують сімох українських моряків - Слободян

14 червня на території заводу було проведено санкціонований обшук, під час якого виявлено близько 30 осіб, які проти власної волі утримувались на заводі та експлуатувалися на виробництві консервації. Серед них була і вагітна жінка.

Також, встановлені організатори даної незаконної діяльності. Трьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПУ України. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України та вирішується питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На Одещині правоохоронці визволили з рабства 30 людей / Фото: Прокуратура АРК

Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми, вчиненого за попереднього змовою групою осіб та поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілих, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (утримання та експлуатація осіб) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-