Через фекалії заборонили купатися на одному із пляжів Миколаєва

Через фекалії заборонили купатися на одному із пляжів Миколаєва

Укрінформ
Причиною забруднення води на пляжі у Миколаєві став несанкціонований злив фекалій з асенізаторських машин.

Про це повідомила прес-служба міської ради.

«Як повідомлялося раніше, в районі зони відпочинку «Намив» показник індексу ЛКП (лактозопозитивних кишкових паличок) перевищує санітарно-гігієнічні нормативи майже у 5 тисяч разів. В районах міста були розміщені об’яви з рекомендаціями утриматися від купання. Оскільки вище та нижче по течії Бузького лиману індекс ЛКП перевищує норму лише в 3 рази, було зроблено припущення, що джерелом забруднення є фекальні маси, які незаконно скидають власники асенізаторських машин в зливову каналізацію», - йдеться у повідомленні.

Фахівці зазначають, що зливова води в цьому місці відводиться металевою трубою у Бузький лиман на відстань приблизно 250 метрів від берега. Від впливу корозії в трубі виникло кілька отворів недалеко від берега. Саме через них у воду біля зони відпочинку і потрапляли забруднювальні речовини.

На даний час на замовлення департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради підрядною організацією виконуються роботи з очищення зливової каналізації.

Як уже повідомляв Укрінформ, «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснив відбір проб та лабораторні дослідження річкової води в місцях масового відпочинку.

Читайте також: У Миколаєві заборонили купатися на пляжах

Встановлено, що показник індексу ЛКП (лактозопозитивних кишкових паличок) перевищує санітарно-гігієнічні нормативи на всіх пляжах Миколаєва у декілька разів, а в районі зони відпочинку «Намив» - у 4800 разів. Також на «Намиві» зафіксовано перевищення індексу коліфагів у п’ять разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-