ОТГ на Полтавщині відкрила першу в області поліцейську станцію

ОТГ на Полтавщині відкрила першу в області поліцейську станцію

Децентралізація
Укрінформ
У Ланнівській ОТГ Карлівського району відкрили першу у Полтавській області поліцейську станцію, яка на сучасному рівні забезпечуватиме правопорядок у семи довколишніх селах.

Як зазначив на церемонії урочистого відкриття поліцейської станції голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, це перший проект, який реалізується за спільні кошти обласного бюджету та об’єднаної територіальної громади, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Коли у Ланній не було ОТГ, не було і поліцейської дільниці. Тепер це центр об’єднаної громади. А кожна територія ОТГ повинна бути максимально комфортна і безпечна для людей.

Читайте також: Юрій Войціцький, радник із регіонального розвитку Вінницького ЦРМС

Карлівський райвідділ знаходиться далеко, а безпеку громадян потрібно підтримувати цілодобово. Формула успіху ОТГ - це наближення послуг до людей. Безпека - це теж послуга, і вона дуже важлива”, - наголосив Біленький. 

Поліцейська станція розміщена у центрі селища Ланна у просторому відремонтованому приміщенні. Тут на постійній основі працюватимуть дільничний офіцер поліції і його помічник, кандидатури яких схвалила територіальна громада. У розпорядженні поліцейських - автомобіль, різноманітна спеціальна техніка, в тому числі камери відеоспостереження, для з’єднання яких було прокладено близько 20 кілометрів кабелю. 

Однією з головних особливостей станції є те, що вона діятиме у тісній координації з ситуаційним центром у Полтаві, що, за словами фахівців, істотно підвищить рівень оперативного реагування, дасть змогу поліпшити розкриття злочинів "по гарячих слідах". 

Працюватимуть правоохоронці в достатньо комфортних умовах. Поліцейська станція має 5 облаштованих за європейськими стандартами робочих кабінетів інспекторів, кімнату з монітором відеонагляду за громадськими об'єктами, кімнату відпочинку, дитячий куточок і навіть власну перукарню. 

Загалом на Полтавщині планують створити аналогічні поліцейські станції в усіх районах включно з віддаленими. За попередніми даними, в рамках цієї програми буде створено робочі місця для 666 дільничних офіцерів поліції та 1154 їхніх помічників.

Перша в історії Полтавщини сучасна поліцейська станція, укомплектована за останнім словом техніки і комфорту, – результат спільної роботи територіальної громади, агропромисловців і депутатського корпусу Ланнівської сільради, Карлівщини, облради, обласної державної адміністрації, керівництва поліції області та Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Сергій Пустовіт, ПОЛТАВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-