Поліція: Клуб у Сумах, де стався вибух, – один з найбільш криміногенних

Поліція: Клуб у Сумах, де стався вибух, – один з найбільш криміногенних

Укрінформ
Нічний клуб „Луна” у Сумах , де о 6-й годині ранку у неділю місцевий мешканець кинув гранату, є одним з найбільш криміногенних в обласному центрі.

Про це у понеділок, 11 червня, під час апаратної наради в Сумській міськраді заявив начальник сектору Сумського відділу ГУ НП в Сумській області Олександр Дідусьов.

„Якщо говорити про оперативну обстановку, ми детально опрацювали ситуацію, що склалась навколо розважальних закладів, розташованих на території Сум. У результаті аналізу з’ясувалося, що найбільша кількість повідомлень про правопорушення надходить саме з нічного клубу „Луна”, – зазначив Дідусьов.

Як повідомила на нараді в.о. начальника міського відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко, в результаті вибуху було госпіталізовано сімох осіб, п’ятьох – до обласної лікарні, двох – до міської клінічної лікарні ? 5. Всім постраждалим надали медичну допомога, загроз їхньому життю немає.

Стан здоров’я постраждалого, якому знадобилось оперативне втручання, розцінюється як важкий, решти – середнього ступеню важкості. Одна особа після наданої медичної допомоги самовільно залишила лікувальний заклад.

Сумський міський голова Олександр Лисенко наголосив, що ця ситуація не залишиться без реагування міської влади, адже сумчани повинні почувати себе у місті безпечно та захищено.

„Треба перевірити, що відбувається в усіх закладах, куди наші містяни ходять відпочивати, аби був порядок і спокій у місті. Непоодинокі сигнали з нічного клубу „Луна” вже надходили, тож виконавчий комітет зобов'язаний відреагувати, і ми спільно з правоохоронними органами повинні взяти відповідний контроль над ситуацією”, – відзначив Лисенко.

Крім того, очільник обласного центру зазначив що органи місцевого самоврядування тепер мають повноваження встановлювати графіки продажу алкогольних напоїв суб’єктами господарювання на території міста.

Тож, для впорядкування діяльності підприємців, які хочуть продавати вночі спиртні напої, на наступну сесію готується проект рішення щодо заборони реалізації алкоголю у період з 22.00 до 7.00.

Читайте також: Вибух у нічному клубі Сум: з'явилось відео, як чоловік кидає гранату

Як повідомлялося, 10 червня, близько 6-ї години ранку у нічному клубі „Luna”, розташованому у спальному районі Сум, стався вибух, в результаті чого постраждало 7 осіб.

Його спричинив 28-річний сумчанин, якого охоронці перед цим не хотіли пропускати до розважального закладу. Тоді той, одягши балаклав,  на сходовому майданчику перед клубом жбурнув гранату у людей.

За інформацією правоохоронців, зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України, на обрання запобіжного заходу він чекатиме в ізоляторі тимчасового тримання.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.2 ст.15/ч.2 ст.115 (закінчений замах на вбивство з хуліганських мотивів), ч.1 ст.263 (незаконне поводження з бойовими припасами) та ч.4 ст.296 (хуліганство із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-