В Есхарі поховали загиблого активіста

В Есхарі поховали загиблого активіста

Укрінформ
Активіста, чиє тіло знайдене 5 червня повішеним у лісі біля селища Есхар Чугуївського району під Харковом, поховали після відспівування у місцевій церкві.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у селищній раді.

"Активіста Миколу Бичка поховали після церковного похоронного відспівування. Попри те, що поліція кваліфікувала його смерть як самогубство, Святогірська лавра дала дозвіл на заупокійну службу", - відзначили у селищній раді.

На похорон, додали там, прийшли сотні земляків.

"Напередодні селищний голова Анатолій Легкошерст подав у відставку. Також заяви про відставку написали його заступник і керівник комунальної служби. Заяви будуть розглянуті в установленому порядку", - додали у селищній раді.

Там розповіли також, що 7 червня жителі Есхара на знак протесту проти, за їхніми словами, необ'єктивного розслідування смерті активіста, перекрили трасу і пішки пішли до Чугуєва, щоб пікетувати районну прокуратуру.

Читайте також: Експертиза тіла харківського активіста підтвердила версію про самогубство

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня близько 12:00 до Чугуївського відділу поліції звернулася 40-річна мешканка селища Есхар і повідомила про те, що її 23-річний син 4 червня пішов з дому і не повернувся. Близько 20:10 тіло загиблого без видимих ознак насильницької смерті знайдене у лісосмузі неподалік залізничного полотна.

Судово-медична експертиза не виявила ознак насильницької смерті. За заявою поліції, підтверджено первинну версію смерті людини: самогубство. Розслідування, відкрите за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з позначкою "самогубство" КК України, проводиться під контролем керівництва ГУ Нацполіції в Харківській області.

5 червня на сторінці правозахисника Романа Ліхачова у Facebook з'явилося повідомлення, що тіло жителя Есхара Миколи Бичка знайдене повішеним у місцевому лісі.

6 червня жителі селища Есхар на мітингу біля селищної ради вимагали чесного розслідування причини смерті Миколи Бичка. Активісти заблокували автомобіль голови селищної ради і вимагали його відставки.

Микола Бичко, розповіли активісти групи "Ініціативна молодь Есхара", був активним членом громади Есхара і адміністратором цієї групи. Бичко порушував проблему забруднення місцевих водойм, вів боротьбу з корупцією. Останній його пост був присвячений реконструкції місцевого джерела за рахунок коштів громади.

Фото: KHARKIV Today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-