На верхніх поверхах новобудов дозволять склити балкони

На верхніх поверхах новобудов дозволять склити балкони

Укрінформ
У новому проекті Державних будівельних норм (ДБН) знято заборону на скління балконів та лоджій вище третього поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лева Парцхаладзе.

"Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує дозволити скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків. Відповідна норма міститься у новому проекті ДБН В.2.2-15-20ХХ «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення»", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Мінрегіоні розраховують на ухвалення Закону про поводження з відходами цьогоріч

За словами Парцхаладзе, це запобігатиме самовільному склінню балконів, дасть змогу покращити зовнішню естетику будинків та рівень пожежної безпеки.

«Сьогодні відповідно до діючих норм скління балконів вище 3-го поверху не допускається, через що більшість жителів таких квартир виконує це самостійно, що спотворює зовнішній вигляд будинків. Крім того, часто, окрім самого скління, розширюють площу балкона і перетворюють їх на жахливі прибудови. Тому у новому проекті ДБН ми вводимо норму, яка дозволяє скління балконів та лоджій при проектуванні будинків», - пояснив заступник міністра.

Зазначається, що, відповідно до нових змін, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна мають сумарну ширину не менше 1,2 м і відчиняються у бік балкона.

Як повідомляв Укрінформ, в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №5/2018 опубліковано нові державні будівельні норми: ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» та ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів». Вони офіційно набудуть чинності з 1 вересня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-