Площа пожежі під Чорнобилем зменшилася до 0,8 гектара

Площа пожежі під Чорнобилем зменшилася до 0,8 гектара

Укрінформ
У Чорнобильській зоні станом на 10 годину 7 червня площа пожежі зменшилась до 0,8 га.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Станом на 10 годину 7 червня продовжується гасіння двох окремих осередків на загальній площі близько 0,8 га", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, що до гасіння пожежі залучено 35 одиниць техніки та 150 осіб, з них від ДСНС - 22 одиниці техніки та 130 осіб. Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 69 скидів (318 тонн), з них літаками АН-32П здійснено 30 скидів води (240 тонн), вертольотом Мі-8 здійснено 39 скидів води (78 тонн).

Координацію заходів щодо гасіння пожежі здійснює оперативна група Головного управління ДСНС у Київській області.

Повідомляється також, що радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль та на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми: у Києві - 12 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год); у Чорнобилі - 31 мкР/год (безпечний рівень - до 50 мкР/год); на промисловому майданчику Чонобильської АЕС - 51,6 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год).

Читайте також: В Авакова запевняють: радіаційний фон Києва й Чорнобиля - у нормі

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня у зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення сталося займання сухої трави з подальшим поширенням пожежі у лісовий масив. Поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом.

Станом на 7 годину 7 червня площа пожежі зменшилась до 1,5 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-