До суду направили справу одразу на 14

До суду направили справу одразу на 14 "козачих командирів ЛНР"

Укрінформ
Прокуратура Луганської області направила до суду справу на 14 громадян України, які перебували у складі терористичної групи.

Про це інформує прес-служба прокуратури Луганської області.

"Розслідуванням встановлено, що поплічники терористів з 2015 року та по теперішній час беруть участь у незаконній діяльності "6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. Матвія Платова", який входить до так званої народної міліції "ЛНР", на посадах так званих командирів гаубичної артилерійської батареї, реактивної артилерійської батареї, батареї ПТКР (протитанкових керованих ракет) і т. ін. Вказані структурні підрозділи здійснюють військову протидію військовослужбовцями Збройних сил України", - йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Слідчими під час проведення досудового слідства встановлені беззаперечні докази причетності керівників артилерійських підрозділів до вчинення обстрілів позицій правоохоронних органів та Збройних сил України, розташованих на підконтрольній українській владі території Луганської області.

Внаслідок злочинних дій учасників терористичної групи 30 правоохоронцям та військовослужбовцям, які брали участь у проведенні АТО, завдані тілесні ушкодження.

Читайте також: СБУ оприлюднила записи розмов бойовиків "ЛНР" з офіцерами Генштабу ЗС РФ

Оскільки бойовики переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно останніх здійснено процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якої обвинувальний акт направлено до суду.

Вищевказаним особам загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-