СБУ оприлюднила записи розмов бойовиків

СБУ оприлюднила записи розмов бойовиків "ЛНР" з офіцерами Генштабу ЗС РФ

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України оприлюднила чергові перехоплення розмов російських терористів, зокрема й з Олегом Іванніковим, більш відомим як «Оріон» - російський офіцер, який причетний до збиття малайзійського літака рейсу МН17.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні СБУ оприлюднює чергові перехоплення розмов російських терористів. Діалог між колишнім очільником "ТЕР-"ЛНР" Плотницьким та офіцером ГУ ГШ ЗС РФ – керівником найманців Уткіним документує роль російських військових у бойових діях у Луганської області у період 2014-2015 років. Друга розмова є черговим доказом того, що найманці «Вагнера» безпосередньо підпорядковувалися офіцерам спецслужб РФ. Зокрема, одним з кураторів терористів був військовослужбовець ГУ ГШ ЗС РФ Іванніков Олег Володимирович, більш відомим як «Оріон» - російський офіцер, який причетний до збиття рейсу МН17 з російського ЗРК «Бук-М1», - йдеться у повідомленні.

У СБУ нагадали, що 29 травня 2014 року на територію Луганської області таємно вторгся спецпідрозділ російських спецслужб під назвою «приватна військова компанія «Вагнера» у складі 86 осіб (за рік чисельність зросла до 1500). СБУ встановила персональні дані кожного з терористів. За даними спецслужби, більша частина найманців брала участь у бойових діях у Сирії в 2013 році у складі компанії «Слов’янський корпус», а пізніше використовувались Росією у силових заходах під час анексії Криму.

Крім того, одним із злочинів, вчинених цими росіянами в Україні, є збиття військово-транспортного літака Іл-76, в результаті чого загинуло сорок дев’ять українських бійців. 

Раніше Служба безпеки України оприлюднила відомості щодо осіб, які безпосередньо причетні до цього злочину. 

На переконання СБУ, оприлюднені розмови наглядно демонструють, що російські найманці є «гарматним м’ясом» для вищого військового командування РФ. Служба безпеки України встановила, що  з червня 2014 року силами АТО було знищено як мінімум тридцять шість громадян РФ з числа ПВК «Вагнера». Їх загибель в Україні є прямим свідченням російського військової агресії проти нашої держави.

Як відомо, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: MH17: у парламенті Нідерландів підтримали рішення про відповідальність РФ

Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року був збитий ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується у Курську.

25 травня Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення пасажирського малайзійського літака рейсу МН17 у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-