Суд арештував іноземця, який на смерть збив матір з дитиною у Запоріжжі

Суд арештував іноземця, який на смерть збив матір з дитиною у Запоріжжі

Укрінформ
Суд обрав для громадянина Вірменії, який ввечері 2 червня на смерть збив матір з дитиною у Запоріжжі, запобіжний захід у вигляді арешту.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

"Громадянину Вірменії 1982 року народження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб", - повідомили у поліції.

Як зазначається, поліція встановила, що 2 червня водій автомобіля BMW 330 з литовською реєстрацією рухався по вулиці Прибережна магістраль в напрямку вулиці Лермонтова зі швидкістю понад 100 км/год.

"Поблизу стовпа ЛЕП водій змінив напрямок руху ліворуч, не переконавшись у безпечності маневру, наїхав на бордюрний камінь, після чого допустив занос керованого ним автомобіля, виїхав на тротуар та скоїв наїзд на пішоходів – жінку та її малолітню доньку. Внаслідок аварії малолітня дівчинка 2013 року народження померла на місці події. Жінку 1982 року народження доставили до реанімації міської лікарні, де вона померла від отриманих травм", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цієї ДТП водій та двоє пасажирів автомобіля залишили місце події та намагались зникнути. Громадяни, які стали свідками події, наздогнали двох чоловіків, третьому спочатку вдалось зникнути. Було встановлено, що затримані - громадяни Вірменії 1984 року народження.

У поліції уточнили, що спочатку чоловіки давали неправдиві свідчення та плутали слідчих й оперативників, проте, завдяки свідкам й очевидцям події, правоохоронці встановили, що двоє затриманих є пасажирами автомобіля. Водночас, завдяки свідченням свідків було встановлено, хто був за кермом транспортного засобу. Тож за кілька годин оперативники затримали зловмисника. Йому вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Запоріжжі стрітрейсер на смерть збив матір з дитиною

Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Крім того, наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України.

Наразі призначається низка судових експертиз, триває досудове розслідування. Тому поліцейські звертаються до громадян із проханням, надати будь-яку інформацію або відеозаписи цієї події.

Як повідомила Запорізька обласна державна адміністрація, жертвами трагедії на Набережній магістралі стали головний спеціаліст відділу управління персоналом апарату облдержадміністрації Тетяна Пестова та її донька Марія.

"Пестова Тетяна Юріївна працювала на цій посаді з 2006 року, завжди відзначалася професійною компетентністю та бездоганним виконанням своїх службових обов'язків. Ми завжди пам'ятатимемо її світлий образ", - йдеться в повідомленні ОДА.

Панахида за загиблими відбудеться 5 червня у фойє Запорізької обласної філармонії.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі ввечері 2 червня автомобіль на смерть збив матір із дитиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-