На Херсонщині використовуть 70% наявного зрошення

На Херсонщині використовуть 70% наявного зрошення

Укрінформ
На Херсонщині на даний час використовується 70% наявного в регіоні зрошення.

Про це у неділю, в День працівників водного господарства України, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

"На сьогодні на території Херсонщини задіяно у використанні 70% від наявного зрошуваного клину. Цей показник найвищий у державі, і завдяки співпраці водогосподарських організацій та аграріїв щороку збільшується", - повідомив Гордєєв.

Як він зазначив, торік Держводагентством України було виділено Херсонській області з держбюджету 26 млн гривень на проведення реконструкції 5-ти насосних станцій зрошення, що дало змогу у тісній співпраці із сільгоспвиробниками відновити зрошення на площі 1,9 тис. гектарів. А у планах на цей рік - реконструкція ще 3-х насосних станцій зрошення, капітальний ремонт перегороджувальної споруди на Зональному магістральному каналі, каналі Р-4-2 Інгулецької зрошувальної системи, та будівництво додаткової підпірної споруди на каналі Р-1-1 в Каховському районі.

З метою подальшого розвитку в регіоні меліорації земель та збільшення площ зрошення у 2018 році Херсонською облдержадміністрацією разом з облрадою заплановано виділення з обласного бюджету 20 млн грн на будівництво, реконструкцію, розширення і модернізацію інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських зрошувальних систем.

Також голова ОДА зазначив, що на 2018 рік Державним агентством водних ресурсів України заплановано виділення з держбюджету 50 млн гривень на реконструкцію Іванівського групового водопроводу, що підвищить надійність водопостачання для близько 8,7 тис. осіб.

Читайте також: Рада зробила крок до запобігання земельному рейдерству

Херсонщина на даний час має найпотужнішу серед регіонів держави зрошувальну систему. В Херсонській області за радянських часів площа зрошуваних земель становила 420 тис. гектарів. У 2016-му та 2017-му роках в регіоні поливалися близько 300 тис. гектарів зрошуваних земель. Решта з різних причин не використовувались в режимі зрошення. На території Херсонщини знаходиться потужна мережа зрошувальних каналів, у тому числі найбільші в Україні Північно-Кримський та Каховський магістральні канали, які беруть тут свій початок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-