СБУ затримала на хабарництві житомирських посадовців Держекоінспекції

СБУ затримала на хабарництві житомирських посадовців Держекоінспекції

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки викрили на хабарах чотирьох посадовців одного з відділів Державної екологічної інспекції Житомирської області.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Правоохоронці встановили, що троє головних інспекторів під керівництвом начальника відділу запровадили незаконний механізм вимагання грошей від підприємців. За одержання неправомірної вигоди чиновники обіцяли безперешкодне проходження екологічного та радіологічного контролю під час митного оформлення товарів", - ідеться в повідомленні.

За оперативною інформацією, основними «клієнтами» зловмисників були підприємства-експортери лісоматеріалів та продукції каменедобувної галузі регіону.

У СБУ розповіли, що середньомісячний "прибуток" посадовців становив понад 100 тисяч гривень.

Читайте також: ДФС виявила в експортерів лісопродукції 20 мільйонів "неврахованого" доходу

Співробітники спецслужби затримали зловмисників в обласному центрі у квартирі організатора схеми під час передачі підлеглими його "частини" хабара у розмірі 30 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Операція з викриття протиправних дій посадовців проводилась спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-