У Миколаївській області ліквідували масштабне підпільне виробництво пального

У Миколаївській області ліквідували масштабне підпільне виробництво пального

Фото
Укрінформ
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Миколаївській області під процесуальним керівництвом прокуратури області ліквідували незаконне виробництво пально-мастильних матеріалів та викрили мережу АЗС, через які здійснювалась їх реалізація кінцевим споживачам.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"В рамках проведення операцій "Акциз-2018", "Рубіж-2018", розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 КК України було встановлено, що в одному із сіл області налагоджено складний, багатоступеневий технологічний процес масового незаконного виробництва пально-мастильних матеріалів. У вказаному процесі використовувалося обладнання, з’єднане в єдину технологічну систему та призначене для змішування, очистки та фільтрування компонентів, які можуть використовуватись як окремі матеріали, так і бути складовими ПММ (дизельного пального)", - йдеться у повідомленні.

Збут незаконно виготовленого пального здійснювався через мережу АЗС, розміщених в області.

У Миколаївській області ліквідували масштабне підпільне виробництво пального / Фото: ДФС

На підставі ухвали суду проведено обшуки, за результатами яких з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 221 тис. 841 л ПММ (авіаційне пальне та дизельне пальне, в т.ч. ввезенні на митну територію України та оформленні в митному режимі "імпорт"), 2 тис. 380 літрів хімічної рідини з характерним запахом нафтопродуктів, обладнання для незаконного виготовлення та зберігання ПММ, а також чорнові записи щодо збуту незаконно виготовленої продукції.

Читайте також: У Луцьку викрили підпільний цех з обробки бурштину

Загальна вартість вилучених ТМЦ становить 8,6 млн грн, у т.ч. підакцизних продуктів – більше 6,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-