Вибух на шахті

Вибух на шахті "Степова": обвинувальний акт передали до суду

Укрінформ
На Львівщині направлено до суду справу проти службовців «Львіввугілля» за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок якого загинули працівники шахти «Степова».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

«За процесуального керівництва прокуратури області, слідчими Нацполіції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок якого 02.03.2017 загинули працівники ВП «Шахта «Степова» держпідприємства «Львіввугілля», що в с.Глухів, Сокальського району Львівської області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України», - йдеться у повідомленні.

З'ясувалось, що 02.03.2017 о 12:45 год., на глибині 550 метрів стався вибух газу метану в 119 конвеєрному штреку шахти «Степова» ДП «Львіввугілля», внаслідок чого відбувся обвал породи.

На момент вибуху в шахті перебувало 172 особи, з них: на аварійній ділянці - 34 гірники.

Того дня 8 осіб загинуло,  26 отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості.

Читайте також: На шахті «Степова» усунули майже всі причини, що призвели до трагедії

Згідно з висновками комісійної судової гірничо-технічної експертизи встановлено, що причинами нещасного випадку стали незадовільний технічний стан вентиляційної споруди в монтажному штреку, незабезпечення належної роботи вентиляційного обладнання дільниці шахти та погана робота електромеханічного обладнання.

Сукупність цих обставин призвели до скупчення метаноповітряної вибухонебезпечної суміші та її подальшого вибуху.

Також встановлено, що у причинно-наслідковому зв'язку із вибухом є і дії керівників підрозділів підприємства, зокрема, виконувачів обов'язків заступника директора з охорони праці, начальників дільниць, гірничих майстрів.

Відтак, упродовж грудня 2017 - березня 2018 років 6 особам з числа керівного складу, у тому числі заступнику директора з охорони праці, виконувачу обов'язків директора підприємства, вручено письмові повідомлення про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Сокальського районного суду Львівської області для розгляду по суті.

Водночас, слідчими Нацполіції Львівщини, за процесуального керівництва прокурорів відділу управління нагляду у кримінальному провадженні, здійснюється досудове розслідування фактів неналежного виконання службових обов'язків працівниками державного підприємства «Львіввугілля», а також Головного управління Держпраці у Львівській області, діями яких завдано істотної шкоди громадським та державним інтересам.

Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-