Херсонський аеропорт має амбітний план щодо збільшення пасажирів

Херсонський аеропорт має амбітний план щодо збільшення пасажирів

Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Херсон" планує перевезти протягом п'яти найближчих років до мільйона пасажирів.

Про це поінформував директор комунального підприємства обласної ради "Херсонські авіалінії" Віталій Кучерук у четвер на зустрічі з делегацією Китайської асоціації з розвитку підприємств за кордоном, що відбулася в Херсоні у межах другого Українсько-китайського форуму економічного співробітництва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2017 році ми перевезли 105 тис. пасажирів. Для нас це серйозний показник, тому що аеропорт новий. Стратегія (розвитку аеропорту "Херсон" - ред.) показує, що у найближчі п'ять років ми можемо збільшити кількість пасажирів до 1 млн осіб", - розповів Кучерук.

За його словами, загалом у 2017 році через Херсонський аеропорт було здійснено 836 міжнародних і внутрішніх постійних та чартерних рейсів.

Як зазначив керівник аеропорту, пасажиропоток планують розвивати в аеропорти регіонального рівня. "Це європейські країни та країни Близького Сходу, Туреччина", - уточнив Кучерук.

Читайте також: Пожежу на Херсонщині вже локалізували, триває проливка території

27 грудня 2011 року на сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства обласної ради - "Херсонські авіалінії", якому 4 жовтня 2012 року було офіційно передано майно цілісного майнового комплексу "Аеропорт "Херсон". Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року аеропорт "Херсон" офіційно відновив свою роботу, проте спочатку використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні. З 27 липня 2013 року звідси було розпочато також регулярні авіарейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-