Пожежу на Херсонщині вже локалізували, триває проливка території

Пожежу на Херсонщині вже локалізували, триває проливка території

Укрінформ
Пожежу на території Олешківського лісомисливського господарства на Херсонщині локалізували.

Про це повідомили у державній службі з надзвичайних ситуацій.

"На даний момент ведеться патрулювання і проливка території", - інформує прес-служба ДСНС.

Читайте також: Причиною лісової пожежі на Херсонщині вважають підпал

До гасіння пожежі залучали 426 людей і 99 одиниць техніки, зокрема 5 одиниць авіаційної техніки, додають рятувальники.

Як повідомляв Укрінформ, минулої неділі, 27 травня, на Херсонщині в Олешківському районі на території Раденського лісництва Олешківського лісомисливського господарства виникла лісова пожежа. Станом на 16.30 вона охоплювала площу 20 гектарів, з яких 1,5 гектара - верхового лісу. На ліквідацію пожежі було залучено 11 одиниць техніки та 50 рятувальників обласної ДСНС, 14 одиниць техніки та 35 працівників лісової охорони. На ранок 30 травня площа цієї пожежі становила 580 гектарів лісу, з них 265 гектарів - верхового лісу. Пожежу вже гасять рятувальники шести регіонів України - Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Донецької областей, працівники лісового господарства та військові.

Читайте також: Ліси Херсонщини охоронятиме армія

16 березня 2018 року депутати Херсонської обласної ради на сесії прийняли "Звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, міністра аграрної політики та продовольства України і голови Державного агентства лісових ресурсів України щодо відновлення бюджетного фінансування лісогосподарських підприємств Херсонської області", в якому назвали нинішню ситуацію у лісовому господарстві області майже безнадійною і просили відновити для місцевих лісгоспів бюджетне фінансування.

Читайте також: Лісову пожежу на Херсонщині гасять рятувальники із шести областей

Херсонщина на сьогодні є одним із найменш заліснених регіонів України. До 2007 року показник заліснення території області становив 4,4%. Після великих лісових пожеж 2007-го та 2012-го років, він зменшився до 3%. На даний час, в результаті висадки нових лісів, показник заліснення вдалося збільшити, і він знову перевищив 4%. Проте у низці районів області лісистість становить менш як 1% їх території. Виключна більшість наявних на даний час на Херсонщині лісових масивів, і зокрема, хвойних, є рукотворними, висадженими для закріплення пісків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-