В Одесі судитимуть трьох екс-керівників підрозділів МВС

В Одесі судитимуть трьох екс-керівників підрозділів МВС

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо трьох колишніх керівників структурних підрозділів ГУ МВС України в Одеській області за фактами неналежного виконання службових обов'язків в 2014 р., що призвело до тяжких наслідків.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 30.05.2018, за результатами розслідування кримінального провадження за фактами неналежного виконання службових обов'язків працівниками правоохоронних органів щодо забезпечення охорони громадського порядку 02.05.2014 р. під час проведення ходи та виниклих в наступному масових заворушень у м. Одеса, що спричинило тяжкі наслідки, до Приморського районного суду міста Одеси скеровано обвинувальний акт стосовно трьох колишніх керівників структурних підрозділів ГУ МВС України в Одеській області», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, колишні керівники міського управління, полку патрульної служби та відділу громадської безпеки ОМУ ГУМВС України в Одеській області обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, зокрема у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання для себе неправомірної вигоди немайнового характеру використанні службовою особою службового становища шляхом умисної бездіяльності всупереч інтересам служби, що призвело до тяжких наслідків, а саме: загибелі 48 осіб, отриманні 197 особами тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості, спричиненні матеріальних збитків на суму майже 214 тис грн.

Крім того, колишнім керівникам міськуправління та полку патрульної служби інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України, тобто завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані і позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цих осіб і мав змогу надати їм допомогу, що призвело до смерті 42 осіб.

Обвинуваченим судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Як повідомлялося, раніше за результатами розслідування вищевказаного кримінального провадження щодо подій 02.05.2014 у м. Одесі, до Приморського районного суду міста Одеси направлений обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього начальника ГУМВС України в Одеській області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 364, ч.1 ст. 366 КК України, за яким триває судовий розгляд.

Крім того повідомлено про підозру та оголошено в розшук колишнього заступника начальника ГУМВС України в Одеській області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 364, ч.1 ст.365 КК України.

Читайте також: Чиновниця Львівської міськради вимагала "відкат" з допомоги учаснику АТО

Також було направлено до суду обвинувальний акт щодо трьох колишніх працівників ОМУ ГУМВС України в Одеській області ч. 1 ст. 365, ч.1 ст. 367 КК України за фактом незаконного звільнення 04.05.2018 з ІТТ ОМУ ГУМВС України в Одеській області 64 осіб, затриманих 02.05.2014 під час масових заворушень у м. Одесі.

Кримінальні провадження за фактами масових заворушень 02.05.2014 у м. Одесі, вчинених при цьому вбивств та інших злочинів, а також за фактами неналежного виконання своїх обов'язків службовими особами обласного управління з питань надзвичайних ситуацій розслідувалися та розслідуються слідчими підрозділами Національної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-