На суд у справі про теракт у Харкові знову викликали

На суд у справі про теракт у Харкові знову викликали "швидку"

Укрінформ
На засідання Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спортувикликали швидку допомогу до одного з трьох звинувачених.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Звинувачуваному Сергію Башликову на суді стало погано, піднявся тиск, до нього викликали швидку допомогу. Враховуючи стан Башликова і той факт, що його адвокат не явилася на суд - вона зайнята в іншому процесі - суд перенесли на 11 липня, на 11:30", - зазначив Тихоненков.

За його словами, Cергей Башликов і звинувачуваний Володимир Дворников попросили суд прийняти визначення на адресу керівництва місць їхнього утримання, вимагаючи призначити обом медичне обстеження: "Суд утримався від визначення й вирішив надіслати по адреси листи".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 квітня Київський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці утримання під вартою без запоруки для всіх трьох звинувачених - Башликова, Дворникова, Тетюцького - у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту. В той же час, захист клопотав про відміну для них заходу припинення або про її зміну.

Щодо клопотань звинувачуваних, то, за словами адвоката Дмитра Тихоненкова, Башликов вимагав відведення всієї колегії суддів через відсутність обіцяного медобстеження й просив відмінити арешт. Клопотання про відведення суддів через відсутність переведення визначень російською мовою і заміну утримання у СІЗО на домашній арешт подав Дворников. Віктор Тетюцький же вимагав відведення секретаря суду, що не надав йому копії всіх визначень суду, через що він не міг підготуватися до захисту, і також просив про відміну арешту. За всіма клопотаннями отримано відмову без розгляду.

За словами адвоката, у зв'язку з відпустками суддів змінено графік засідань суду: після травневого відбудуться 4 засідання у липні й 1 - у серпні: "Поки що  розглянуто 8 томів справи, а всього їх 16".

Читайте також: Харківський суд залишив у СІЗО всіх обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня Фрунзенський райсуд  Харкова продовжив ще на два місяці перебування під вартою для всіх трьох звинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту - Башликова, Тетюцького й Дворникова.

За словами Тихоненкова, сторона захисту наполягає на допиті свідків, яких нинішня колегія суддів, - третя рахунком - ще не слухала.

22 лютого 2015 року у Харкові при вибуху під час жалобної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померло у лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті затримано троє харків'ян: Володимира Дворникова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічний термін. Усі троє звинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-