Харківський суд залишив у СІЗО всіх обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Харківський суд залишив у СІЗО всіх обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Укрінформ
Райсуд Харкова продовжив строк тримання під вартою для всіх трьох обвинувачених у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту, в результаті якого загинуло чотири людини й 11 було поранено.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд задовольнив клопотання прокурорів і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави на 60 діб (до 20 липня - ред.) для всіх трьох обвинувачених у теракті: Башликова, Дворнікова і Тетюцького. Водночас, захист клопотав про скасування для них запобіжного заходу взагалі, а потім - про його заміну", - зазначила Дубовик.

За її словами, на суді розглянуто клопотання обвинувачених та їх захисту про відведення суддям і секретареві суду.

Наступне засідання призначене на 30 травня, початок об 11:00.

За словами адвоката Дмитра Тихоненкова, Башликов вимагав відведення всієї колегії суддів через відсутність обіцяного медобстеження і просив скасувати арешт.

"Клопотання про відведення суддів через відсутність перекладу ухвал російською мовою і заміну тримання у СІЗО домашнім арештом подав Дворніков. А Тетюцький вимагав відведення секретаря суду, який не надав йому копії всіх ухвал суду, через що він не міг підготуватися до захисту, і також просив про скасування арешту. За всіма клопотаннями отримано відмову без розгляду", - додав Тихоненков.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту: в харківський суд тричі викликали "швидку"

За його словами, у зв'язку з відпустками суддів змінено графік засідань суду: після травневого відбудуться 4 засідання в липні й одне - у серпні.

Адвокат додав, що поки що розглянуто 8 із 16-ти томів справи.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час жалобної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли у лікарні, було поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті було затримано трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, і за теракт вони мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-