Теракт біля Палацу спорту: в харківський суд тричі викликали

Теракт біля Палацу спорту: в харківський суд тричі викликали "швидку"

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова перервав роботу через напади гіпертонії у одного з трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові 22 лютого 2015 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Обвинувачений Сергій Башликов відчув себе погано у зв'язку з підвищенням тиску. До суду викликали "швидку", потім ще дві. Йому надано меддопомогу, але тиск залишився стабільно високим, і суд перервав роботу", - відзначив адвокат.

За його словами, чергове засідання суду призначене на 23 травня, на 11:30.

"Суд почне розгляд матеріалів 9-го тому з 16-ти, проте надалі розглядатимуть не всі томи, а тільки ті, на вивченні яких наполягає прокурор", - додав адвокат.

За його словами, суд прийняв повторне клопотання про медобстеження підсудного Дворнікова: "Він міститься у камері СІЗО на території 43-ої колонії під Харковом і скаржиться на самопочуття. Адміністрація установи попереднє клопотання не задовольнила".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 квітня засідання Фрунзенського райсуду у справі про теракт біля Палацу спорту перенесено на 25 квітня через те, що до обвинуваченого Сергія Башликова викликали швидку допомогу

12 квітня Фрунзенський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці, до 8 червня, перебування під вартою для усіх трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту - Башликова, Тетюцького і Дворнікова.

14 березня засідання Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові не відбулося: голова суддівської колегії був на лікарняному.

6 березня, як і 2 березня, і 28 лютого, Фрунзенський райсуд Харкова переніс засідання по теракту біля Палацу спорту через хворобу адвоката.

24 лютого на засідання Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту двічі викликали "швидку" для підсудного Башликова, який скаржиться на гіпертонію.

Читайте також: ДТП у Харкові: свідок заявляє, що Зайцева "гнала" близько 100 км/год.

За словами адвоката Дмитра Тихоненкова, сторона захисту наполягає на допиті свідків, яких нинішня колегія суддів - третя за рахунком - ще не слухала.

22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час траурної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної Сотні, на місці загинули дві людини, ще двоє померли у лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті затримали трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічний термін. Усі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-