Супрун назвала місто, що

Супрун назвала місто, що "пасе задніх" за деклараціями з лікарями

Укрінформ
Суми займають останнє місце серед міст з населенням більше 100 тисяч у процесі підписання декларацій пацієнтів із лікарями.

Про це під час робочої поїздки на Сумщину повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

 "У місті Суми, зокрема, підписано лише 4,8 тисячі декларацій, навіть у райцентрі Буринь, де 9 тисяч населення, уже підписано 5,5 тисячі пацієнтів. І тому ми приїхали, щоб поспілкуватися із місцевою владою, що ми можемо зробити, чим допомогти, щоб це покращити", - зазначила урядовець.

За її словами, затягування цього процесу матиме негативні наслідки.

"Ми втрачаємо час і втрачаємо гроші. Адже гальмування на місцях може призвести до того, що пацієнти підуть до приватних лікарів. А комунальні заклади отримуватимуть недостатнє фінансування і не зможуть покращувати умови лікування", – зауважила Супрун.

 За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Сумської ОДА Сергія Бутенка, усього наразі на Сумщині декларації із сімейними лікарями уклали  54,8 тисячі її жителів.

Читайте також: Супрун розповіла, чим небезпечне м'ясо "на антибіотиках"

Як повідомляв Укрінформ, з початку загальнонаціональної кампанії "Лікар для кожної сімї", яка впроваджується в рамках реформи первинної ланки медичної допомоги, 5 млн 675 тис. 538 пацієнтів уклали декларації з терапевтами, сімейними лікарями та педіатрами.

Станом на 25 травня у системі E-Health зареєстровано 1214 медичних закладів та 21 тис. 87 лікарів первинної ланки медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-