У харківській школі збирають кошти, щоб увічнити пам'ять загиблих учнів-героїв

У харківській школі збирають кошти, щоб увічнити пам'ять загиблих учнів-героїв

Укрінформ
Педагоги й учні харківської загальноосвітньої школи № 11 збирають гроші на пам'ятний знак на фасаді школи на честь загиблих вихованців - випускника школи Василя Мельникова й учня Данила Дідика.

Про це повідомляє сайт Всеукраїнського центру волонтерів People's Project.com.

"Гроші потрібні на матеріали для виготовлення пам'ятного знаку. Вартість матеріалів становить 28 тис. грн. Самі школярі, учителі і благодійники зібрали майже половину необхідної суми і намагаються зібрати решту суми - 16 тис. грн", - зазначається на сайті.

Як розповіли кореспондентові Укрінформу в школі № 11, Василь Мельников - молодший сержант, радист-парашутист пошуково-рятувального взводу 95-ї окремої аеромобільної бригади загинув у листопаді 2002 під час тренувань зі стрибків з парашутом, де ціною власного життя врятував курсанта. Василь - наймолодший Герой України, нагороджений посмертно: йому було всього 25 років.

Данило Дідик - 15-річний учень школи №11. Він помер від поранення, отриманого 22 лютого 2015 року під час вибуху в колоні активістів біля Палацу спорту у Харкові. Данило посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Читайте також: У Сєверодонецьку відкрили пам'ятний знак медикам, що загинули на Донбасі

Автором пам'ятного знаку, сказали в школі, виявив бажання стати на волонтерських засадах відомий харківський скульптор, народний художник України Сейфаддін Гурбанов.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року у Харкові при вибуху під час жалобної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє, включаючи 15-річного школяра, померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті було затримано трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Зараз триває суд над ними. Їм загрожує довічне ув’язнення.

19 листопада 2002 року під час тренування парашутистів-любителів на аеродромі "Бородянка" під Києвом у одного з курсантів, які здійснювали стрибки з вертольота, не розкрився парашут. Парашутистові-інструкторові Василю Мельникову вдалося в повітрі наблизитися до курсанта, який падав вниз, і рвонути за кільце його парашута. Курсант благополучно приземлився, а парашут самого Василя розкритися вже не встиг. Його поховали у Харкові, де живуть його мама і вдова. Весілля подружжя Мельникових зіграло за кілька тижнів до трагедії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-