Напад на екс-голову одеського Правого сектору: поліція виклала версії

Напад на екс-голову одеського Правого сектору: поліція виклала версії

Укрінформ
Поліція розглядає всі версії інциденту за участю одеського активіста Стерненка: від побутового конфлікту до спланованого замовного нападу.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України з посиланням на директора Департаменту комунікації Нацполіції Ярослава Тракала.

"Слідчі ретельно вивчають події вечора 24 травня, розглядаючи всі можливі версії. У справі призначено низку експертиз. Про це сьогодні, 25 травня, повідомив директор Департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало. Він зазначив, що під час досудового розслідування слідчі відпрацьовуватимуть усі без винятку версії – від побутового конфлікту до спланованого замовного нападу", - йдеться у повідомленні.

Тракало, зокрема, зазначив, що слідство обов'язково врахує, що "цей інцидент з громадським активістом – уже не перший".

"Серед інших версій – хуліганські мотиви, корисливі мотиви, побутовий конфлікт чи якісь інші. Також розглядатиметься й та, що напад на громадянина Стерненка міг бути спланованим і замовним", – цитує Тракала прес-служба Нацполіції.

Читайте також: Поліція вивчає, як загинув нападник на екс-лідера одеського “Правого сектора”

Високопосадовець повідомив також, що слідчі вже звернулися до суду для отримання ухвали на проведення низки експертиз. Зокрема, йдеться про проведення дактилоскопічного, молекулярно-генетичного та інших необхідних досліджень. Крім того, правоохоронці встановили особу загиблого, оскільки родичі впізнали чоловіка.

За словами Тракала, про остаточну версію можна буде говорити після дослідження усіх обставин і хронології цієї події. Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство), правоохоронці опитують очевидців події.

"Відкриття провадження за цією статтею в даному випадку є обов’язковим, оскільки маємо факт смерті людини. Пізніше провадження може бути закрите, може бути перекваліфіковане, може далі розслідуватися – усе залежатиме від того, які обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування", – сказав Тракало.

Він також додав, що може відбутися перекваліфікація провадження за ч. 1 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 1 ст. 122 ККУ (умисне середньої тяжкості ушкодження).

Як повідомляв Укрінформ, увечері 24 травня невідомі, озброєні холодною зброєю, вчинили напад на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка. Один з нападників загинув, другого поліція затримала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-