Чернівецькі депутати не підтримали петицію про

Чернівецькі депутати не підтримали петицію про "вигнання" маршрутників

Укрінформ
Депутати Чернівецької міської ради під час сьогоднішнього засідання не підтримали ініціативу містян щодо припинення співпраці з приватними перевізниками.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У петиції чернівчани висловили обурення тим, що приватні перевізники займають монопольне становище на ринку пасажирських автомобільних перевезень у Чернівцях, надають неякісні послуги та "шантажують" громаду, вимагаючи підвищити вартість проїзду. Чернівчани вимагають розірвати угоди з приватними перевізниками на обслуговування автобусних маршрутів та передати маршрути на обслуговування комунальному тролейбусному управлінню", – йдеться у проекті рішення.

Проект передбачав внесення змін до міської програми, щоб придбати автобуси для комунального підприємства "Чернівецьке тролейбусне управління".

Другий пункт: розірвати угоди з перевізниками, які не виконали свої зобов’язання. Саме цей пункт викликав якраз найбільше дискусій у міських обранців.

Деякі депутати зауважили, що міський голова вже відзвітував, що угоди розірвані. Мер пояснив, листи з попередженням про розірвання угод направлені.

"Така передбачена процедура. Ми направляємо листи про розірвання угоди і протягом місяця ці угоди вважають ще дійсними. Тобто, до 16 червня наші перевізники курсують по діючих угодах. А потім ми змушені будемо або продовжувати чинні угоди, або шукати транспорт для перевезення чернівчан», - пояснив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Читайте також: У Чернівцях через страйк маршруток відкликали з вихідних водіїв тролейбусів

Проте, підтримали запропонований проект рішення лише 7 депутатів міськради при необхідних для прийняття рішення 22 голосах. Натомість, депутати підтримали пропозицію секретаря ради Василя Продана, аби департамент ЖКГ провів тендер на закупівлю тролейбусів і коли визначиться переможець, вирішити, скільки грошей виділяти на купівлю транспорту. Цим самим, запевнив секретар, місто буде готове до страйків та перебоїв з перевізниками.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня у Чернівцях перестали курсувати маршрутки через страйк перевізників, які вимагали підвищити тариф з існуючих 4 до 5 гривень. У мерії пообіцяли розірвати угоди з усіма перевізниками. 18 травня перевізники закінчили страйк, ціна проїзду у маршрутках залишилася такою ж, як була - 4 грн. А питання щодо перевізників і тарифів вирішено було винести на сесію міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-